marți, 1 aprilie 2008

Summit fericit!

Din ciclul Paste fericit, politicienii nostri au inceput sa se ciocneasca. Electoral, as spune eu. Si daca dl Nastase nu mai este ca sa le puna la dispozitie 
ouale sale, se multumesc si ei sa-si ciocneasca masinile.
Imi pare rau ca ordinea cronologica a desfasurarii evenimentelor rutiere a fost alta, dar mie imi place sa cred ca mai intai a fost dl Geoana, iar prim marinarul tarii, ca sa nu ramana mai prejos, a solicitat si el SRL-ului sa regizeze o tamponare usoara.
La inceput parea totul foarte simplu, insa Summitul a ingreunat putin lucrurile. Toti agentii si echipamentele bune erau deja pe teren, asigurand obiective clar stabilite. Pe baza bine cunoscutului sistem romanesc "las' ca merge si asa", s-a trecut la executarea planului:
Un agent care era liber in ziua respectiva, nefiind inclus in dispozitivul de securitate, a fost trimis, culmea, cu masina proprie pe care o achizitionase dupa ce vehiculul fusese scos la casare de catre mai marii serviciilor noastre (spre a fi inlocuit in mod evident cu X5 si Tuareguri, masini mai potrivite pentru filaj pe strazile patriei), sa tina calea celui care aspira la titlul de Schumacher al politicii romanesti. Pentru ca incidentul sa nu fie mai prejos decat cel al pilotului PSD-ist, a fost nevoie de sacrificarea a doua masini. Si cum nu prea se gaseau amatori, bravul nostru agent sub acoperire si-a rugat un vecin, bun prieten de pahar si mare tablagiu (fara legatura cu tabla masinii avariate, ci cu piesele alea rotunde si cu babaroasele cu 6 fete), 
sa se lase putin atins ca si asa are Casco si cu ocazia asta isi va repara si el zgarietura
aia facuta de nepotii lu' baba de la 6 si va putea sa-si schimbe si stergatorul de pe spate,
atat de artistic mutilat de un alt vecin binevoitor care vroia sa-i sublinieze ca a parcat intr-un loc in care soarele cadea perpendicular pe alta masina (e ceva ce se poate intampla oricui, e stipulat clar in asigurare ca nu se inlocuiesc si consumabilele, de aceea daca vi se ofera ocazia unui astfel de accident regizat e musai sa acceptati ca nu poate iesi decat ceva bun).
Odata planul pus la punct, s-a si dus la indeplinire, unde altundeva decat in locul de maxima glorie al unui presedinte in functie, primaria, o pata de nostalgie pe cartea sa de vizita. Si uite asa, fara nici un fel de implicare electorala, am aflat noi ca dl sofer, benevol, nu ca alti rai care s-au lasat asteptati, s-a prezentat pronto la biroul pt tamponari, a facut frumos, totul ca la carte, s-a lasat amendat, ba chiar a si multumit celor implicati. Bineinteles, mai erau de lamurit cateva aspecte, daca intr-adevar flota Romaniei a fost sau nu implicata intr-un accident de portofel acum cativa ani, daca o oarecare casa din Mihaileanu s-a insinuat abuziv in posesia unei oarecare fiice, daca dupa un meci de fotbal s-a servit sau nu un pahar in plus, eh, dar astea toate sunt detalii minore pe care va putea sa le elucideze doar istoria.
Esential e ca dansul a iesit iar in fata, e un muritor de rand care si-a facut doar datoria, acum catva timp era tata de familie, acum e sofer exemplar, ma intreb, oare de cat timp mai are nevoie sa fie si Presedinte? Om trai si om vedea!

Pana atunci, in legatura cu ce v-am povestit eu puteti citi, evident nu la fel de bine scris, articolul care elogiaza bravul politist, atat de bine violat intelectual, incat bietul de el nu a simtit nimic:

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/797890/Nu-am-simtit-ca-i-am-facut-proces-verbal-presedintelui/

P.S. Vroiam sa inchei, dar tocmai mi-a fost adus la cunostinta ca Summitul a debutat oficial. Oamenii sunt opriti, legitimati si perchezitionati. Probabil ca celor foarte necajiti li se pune si cate ceva in buzunare, pe sistemul, "macar acum cand avem musafiri, sa aratati si voi fericiti".

Va multumesc si va astept!

Un comentariu:

  1. Daca nu mergea Baselu la sectie, era scandal mare...ca cine se crede el??? cu replici de genu: "Da' e posibil dom'le asa ceva?". Acum, ca s-a dus la tamponari, tot e scandal... Colac peste pupaza(a nu se citi cioara) a venit si Summitu'! Spiritul NATO a cuprins o natiune care nu intelege ce se intampla de fapt. Acum... cine a relationat mai bine cu poprul? Summitul cu ale sale discutii despre siguranta mondiala... sau Traian, care e om si bucurestean(unul din miile care se tamponeaza zilnic in trafic)?

    RăspundețiȘtergere